×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 923
Понеделник, 07 Декември 2015 15:35

80 години СОУ "Никола Йонков Вапцаров" град Царево

Оценете
(3 гласа)

СОУ „ Никола Йонков Вапцаров” започва своята история в далечната 1918г. Първоначално съществува като Начално училище, а през 1945г. е открита Непълна смесена гимназия.

Днес на 7 декември – рождената дата на патрона на училището Никола Вапцаров, учители и ученици честват 80- годишния юбилей на своето училище.

С много забавления, състезания и игри премина изминалата седмица за учениците, а за да бъде още по- празничен днешният ден започна с водосвет и юбилейно заседание на педагогическия съвет.  В 11:00ч. в НЧ „ Георги Кондолов” се проведе тържествен концерт- спектакъл, в който се включиха ученици от всички класове на училището.

Поздрав към празнуващите днес отправиха и малките представители на ОДЗ „Ален Мак”гр. Царево, както и ученици от ОУ ” Св. Св. Кирил и Методий” гр. Ахтопол.

Поздрав имаше също и от кмета на общината инж. Георги Лапчев,който получи почетен плакет и благодарност от директора на СОУ „Никола Йонков Вапцаров” г-жа Ваня Атанасова за съвместната им работа.Почетен плакет за дългогодишния труд като директори на училището ,получиха също г-н Фешев, г- жа  Митрева и г-жа Костадинова.

Регионалният инспекторат по образованието– Бургас,  награди СОУ„Никола Йонков Вапцаров” град Царево с почетен вимпел по повод 80- годишнината от създаването на училището и приноса му за развитието на образователното дело в област Бургас.

Прочетена 4602 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево