×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Сряда, 23 Септември 2015 11:12

Проф. Боян Биолчев представя книгата си"Държавата Урария" в Царево

Оценете
(2 гласа)

Книгата "Държавата Урария" ще бъде представена на 24 септември от 18 ч. в НЧ „Г.Кондолов 1914” гр.Царево. Тя е шестият том от съчиненията, издавани от "Захарий Стоянов", които представят белетриста Боян Биолчев.

Книга за абсурда, представена по хумористичен начин. Така описват приятелите на професор Боян Биолчев последната му книга. Според литераторите „Държавата Урария“ представя тъжна констатация за всичко, което се е случило 25 години след промените, и факта, че почти всичко от тогава е актуално и днес.

„Човек и добре да живее, няма време да търси смисъл в живота. Като живее лошо, пък не е убеден, че в това има някакъв смисъл. В общи линии, ако сме живи, си живеем ей така. Собственият ми живот е кълбо от спомени без всякаква връзка, купчина амбиции, лишени от елементарен порядък и методичност, тълпа въображаеми любови, в която истинските си правят място с лакти, порой от излишни думи, небрежна глухота и безпочвено ококорен поглед. И накрая винаги една малка гроздова.”, се казва в анотацията за книгата.

Проф. Боян Биолчев е почетен гражданин на Царево. Живота му е свързан повече от 30 год. с Резово и Царево, както и с емблематичните за 80-те и 90-те години на 20 век Празници на литературата и изкуствата за деца и юноши в Царево.

Прочетена 6274 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево