×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Петък, 11 Септември 2015 10:29

Откриване на Лятна академия и симпозиум - гр. Ахтопол

Оценете
(1 глас)

На 10 септември в творческата база на НХА, Гръцко училище, гр. Ахтопол се откри експозицията от проведената седма Лятна академия и симпозиум – гр. Ахтопол.

В присъствието на кмета на община Царево – инж. Георги Лапчев и кмета на гр. Ахтопол – инж. Атанас Желязков, участващите преподаватели от НХА представиха своите скулптурни и живописни произведения и получиха сертификати за участие.

В тазгодишния проект участваха водещи преподаватели и художници от областта на живописта и скулптурата, които приеха предизвикателството да разменят ролите си и да създадат творби, различни от своята професионална област. Скулптурните пластики бяха проектирани и изпълнени от участващите преподаватели по живопис, а техните колеги, работещи в областта на скулптурата създадоха живописни творби.

Участие в Лятната академия взе Норберт Цукерщетер от Залзбург, Австрия, който работи в областта на скулптурата.

Създадените произведения ще бъдат част от съществуващата експозиция в творческата база на НХА (Гръцко училище), гр. Ахтопол, която допринася за естетизирането на града и развитието на културния туризъм.

                                                                                                                        

Международната Лятна академия – Ахтопол 2015 се осъществява със съдействието на Община Царево и Кметство Ахтопол и с подкрепата на Societe Generale Експресбанк – дългогодишен партньор на Националната художествена академия.

Прочетена 4971 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево