×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Вторник, 08 Септември 2015 09:09

VII МЕЖДУНАРОДНА ЛЯТНА АКАДЕМИЯ – АХТОПОЛ 2015

Оценете
(0 гласа)

Симпозиум по живопис и скулптура

Творческа база на НХА,

Гръцко училище, гр. Ахтопол, община Царево

1 - 10 септември 2015

От 1 до 10 септември 2015 в творческата база на НХА в гр. Ахтопол ще се проведе международната лятна академия – Ахтопол, която включва изработването на скулптурни пластики от дърво, камък и метал и живописни произведения.

През настоящата година в лятната академия участват водещи преподаватели и художници от областта на живописта и скулптурата, които приемат предизвикателството да създадат различни от своята област произведения. Скулптурните пластики ще бъдат проектирани и изпълнени от участващите преподаватели по живопис, а техните колеги, работещи в областта на скулптурата ще създадат живописните творби. Това предизвикателство ще представи интересни гледни точки и творчески виждания и послания.

Участие в Лятната академия ще вземе Норберт Цукерщетер от Залзбург, Австрия, който ще работи в областта на скулптурата.

Създадените произведения ще бъдат включени към съществуващата експозиция в творческата база на НХА (Гръцко училище), гр. Ахтопол, която допринася за естетизирането на града и развитието на културния туризъм.

Участват: Проф. Андрей Даниел, проф. Ивайло Мирчев, проф. Вихрони Попнеделев, Доц. д-р Кирил Божков, проф. Емил Попов, Проф. Петър Бонев, проф. Георги Георгиев проф. Митко Динев, проф. Емил Мирчев, Проф. Светозар Бенчев, студенти от специалност „Резба“ – Симеон Петков, Илиан Иванов, Кристиян Димитров, Александър Кирилов, Норберт Цукерщетер от Залзбург, Австрия.

На 10 септември в 11:00 часа ще се открие експозицията от проведената Лятна академия и симпозиум 2015. Преподавателите и студентите в проекта ще получат сертификати за участие.

Международната Лятна академия – Ахтопол 2014 се осъществява със съдействието на Община Царево и Кметство Ахтопол и с подкрепата на Societe Generale Експресбанк – основен партньор на Националната художествена академия.

Прочетена 6174 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево