×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Четвъртък, 09 Юли 2015 10:30

Министър Ангелкова обсъди състоянието на сезона с местната власт и туристическия бранш в Царево

Оценете
(0 гласа)

Министърът на туризма Николина Ангелкова посети Царево и се срещна с представители на местната власт и туристическия бранш. На срещата присъстваха още зам.-министъра Ирена Георгиева, директор дирекция „Маркетинг, реклама и информация в туризма“ Албена Методиева, г-жа Мария Конярова Секретар на Община Царево, общински съветници и др. По време на срещата бе обсъден старта и актуалното състояние на Летен сезон 2015 в Община Царево, както и мерки за облекчаване на туристическия бизнес.

Към министър Ангелкова бяха отправени предложения от Общинска администрация Царево, в лицето на г-жа Мария Конярова – Секретар на Община Царево, за съдействие на министерството за решаване на проблемите с приемането на общия устройствен план на общината, облекчаването на визовия режим за руски и турски граждани, както и за включването на общината в рекламната кампания на министерството по туристически изложения в страната и чужбина.

По време на срещата бяха обсъдени и основни проблеми на браншовиците. Бяха поставени въпроси за концесиите на плажовете, които са изключително държавна собственост и към този момент се контролират от Министерството на околната среда и водите. Дадени бяха предложения плажовете да станат собственост на общината или поне местната власт да може да осъществява контрол над тях. Друго предложение бе плажовета да бъдат категоризирани и цената за отдаване под наем да бъде съобразена с категорията на плажа. Местният бранш постави пред министъра и проблема с изчезването на централния плаж на Царево, дългогодишните неуредици заради спрения ОУП, проблемите в инфраструктурата, ремонта на пътят Царево – Малко Търново и др.

Министър Ангелкова увери присъстващите, че ще сведе на вниманието на ресорните министерства порблемите на общината и бранша. Тя също така сподели, че ръководената от нея институция работи усилено по наредби, които ще облекчат бизнеса и ще подобрят качеството на предлагания туристически продукт. Постигнато е и съгласие концесиите на плажове да преминат от Министерството на регионалното развитие и благоустройството към Министерството на туризма. По отношение важната роля на рекламата тя съобщи, че се предвижда рекламирането на лято 2016 г. да започне още от ноември тази година.

След срещата министър Ангелкова посети туристическия център на Царево, където получи като подарък пълен набор рекламни материали на общината от г-жа Конярова.

Прочетена 3242 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево