×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Сряда, 08 Юли 2015 11:11

Стефан Божков със самостоятелна изложба в Царево

Оценете
(0 гласа)

Стефан Божков представя на 9 юли своята изложба "....и за разните неща!" в Общински исторически музей в Царево.

Изложба провокирана от случвания,видими и невидими неща,вълнението от срещите с текст,любов,контакти случайни и неслучайни!Разкази за разнтите неща и заразните неща!Истини и измишльотини,видяни съзнателно представени в материал!

Тя ще бъде открита в музея на Царево от 19:30 часа. В експозицията са включени работа върху платно и хартия, инсталации, както и илюстрации от библиофилското издание на песните на Робърт Бърнс. 

Стефан Божков е роден на 18 януари 1961 година в Панагюрище. Възпитаник е на Художествената гимназия в Казанлък. В България основните му самостоятелни изложби, чиито брой надхвърля 20, са в София, Пловдив и Варна. На международно ниво го познават в САЩ, Латвия, Чехия, Сърбия, Франция, Унгария, Словения, Испания, Япония, Белгия, Русия, Германия и други. Стефан Божков представя творбите си в многобройни международни експозиции, сред които са "Съвременно българско изкуство", "Манеж", Москва, Русия (2009); "Съвременно българско изкуство" – Arena Vestfossen, Осло, Норвегия (2008); Българска графика – Grafik Museum Stiftung Schreiner, Бад Щебен, Германия (2007) и други.

Стефан Божков е бил в екипа на Литературен форум, асистент художник в БНТ и художник на археологически разкопки, занимава се с графичен и интериорен дизайн, прави илюстрации на книги. Член е на Съюза на българските художници. През 2009-та Стефан Божков е удостоен с наградата на Столична община за ярки постижения в областта на изкуството, категория Изобразително изкуство. Носител е на Диплом от втората международна изложба "Графика" в Минск, Беларус (2009); Диплом от петото международно триенале на графиката, София, България (2007); Творчески престой Cite international des Arts в Париж, Франция (2003). През 1988 година Стефан Божков получава втора награда от изложбата "Фантастична графика" в София.

Прочетена 3634 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево