×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 911
Сряда, 03 Юни 2015 14:00

Кръшни хора на 6 юни в Царево за III-ят Национален фолклорен фестивал на танцовите клубове „Хоро край морето”

Оценете
(0 гласа)

За трета поредна година пъстри фолклорни носии, талантливи танцьори, много радост, енергия и заразяваща жизненост ще завладеят площада на гр.Царево на 6 юни за третият Национален фолклорен фестивал „Хоро край морето”. Целта на проявата е творческа изява на любителските фолклорни клубове от страната и популяризиране на народното фолклорно наследство.

Фестивалът ще бъде открит официално в 18:00 часа на 6 юни от кмета на община Царево инж.Георги Лапчев. За първа година, като част от фестивала, концерт ще изнесе Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” гр.Котел. Участие са заявили 10 любителски танцови фолклорни групи и клубове, изучаващи български народни хора. Общо над 300 участници от всички клубове по народни танци от страната ще представят своята цветна програма.

По време на фестивала групите ще се представят с две хора по свой избор, като едното от хората може да бъде от региона на групата. Между сценичните изяви на групите, пред сцената всички участници ще изиграят заедно по едно хоро от различните фолколорни области: Северняшка област – „Еленино хоро”, Тракийска област – „Tрите пъти”, Добруджанска област – „Ръка”, Шопска област – „Селско шопско” и Пиринска област – „Ширто”.

Организатори на надиграването са Община Царево, НЧ „Г.Кондолов – 1914” – гр.Царево и Фолклорен танцов клуб “Иглика” Царево. Фестивала се провежда под патронажа на Кмета на Община Царево инж.Георги Лапчев.

Прочетена 3268 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево